Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Temaki Kin

Temaki Kin

Ingredientes

  • 300 g de Arroz Koshihikari Sakura temperado (shari)
  • 6 folhas de Alga Nori Kenko
  • 100 g de salmão em cubos
  • 100 g de atum em cubos
  • 100 g de peixe branco em cubos
  • 50 g de ovas de salmão
  • 50 g de kani kama desfiados
  • 1 manga em fatias
  • 1 avocado em fatias
  • 1 pepino japonês em fatias
  • ½ caixa de broto de beterraba higienizado
  • ½ maço de cebolinha fatiada
  • 1 colher (sopa) de Gergelim Tostado Preto Kenko
  • 1 Sakura Kin

Modo de preparo

  1. Cozinhe o Arroz Koshihikari Sakura conforme as indicações da embalagem. Reserve.
  2. Dobre as folhas de Alga Nori Kenko ao meio e separe-as em duas partes, formando retângulos. Reserve.
  3. Em uma travessa para servir, disponha o salmão, o atum, o peixe branco, as ovas de salmão e o kani kama. Reserve colocando a travessa em cima de uma vasilha com gelo.
  4. Em outra travessa, disponha a manga, o avocado, o pepino, o broto de beterraba e a cebolinha. Reserve.
  5. Sirva as duas travessas, o arroz temperado em uma tigela, a alga nori, o Gergelim Tostado Preto Kenko e o Sakura Kin para que cada convidado monte seu próprio temaki.

Como enrolar o temaki

Para montar o temaki: coloque meia alga na palma da mão, no sentido do comprimento. Espalhe 1 colher (sopa) cheia de arroz temperado em uma ponta, deixando um espaço triangular vazio em cada uma das quinas. Distribua os peixes e os vegetais sobre o arroz. Pegue uma das quinas e feche sobre o recheio no sentido diagonal – unindo os dois triângulos amarelos do desenho. Termine de enrolar a alga formando um cone e, se quiser, complete o topo com mais recheio.

Rendimento: 12 temakis

Tempo de preparo: 15 minutos

Dicas:

  • Os peixes podem ser fatiados, cortados em cubos ou batidos na ponta da faca.
  • Cada temaki leva em média 50 g de recheio: 30 g de peixe e 20 g de acompanhamentos.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0