Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pastel de picadinho

Pastel de picadinho

Ingredientes

  • 2 colheres (sopa) de azeite (30 ml)
  • 600 g de contrafilé picadinho
  • Sal a gosto
  • 1 cebola (120 g)
  • 2 dentes de alho picados ou amassados
  • ½ xícara (chá) de extrato de tomate (100 g)
  • 8 ameixas secas picadas (50 g)
  • 1 colher (chá) de orégano seco (3 g)
  • 2 colheres (sopa) de Molho de Pimenta Calabresa Kenko (30 g)
  • 500 g de massa para pastel

Preparo

  1. Em uma panela, aqueça o azeite em fogo alto e doure bem o contrafilé, temperado com sal. Adicione a cebola e mexa até ficar dourada e o recheio soltar do fundo da panela. Adicione o alho e cozinhe por mais 1 minuto. Coloque o extrato de tomate, a ameixa, o orégano e cozinhe por 3 minutos, até envolver bem a carne. Desligue o fogo, deixe esfriar e adicione o molho de pimenta.
  2. Corte 20 quadrados de massa para pastel de 10 x 10 cm. Coloque 2 colheres (sopa) de recheio em cada um, dobre e, com um garfo, pressione toda a borda para fechar bem.
  3. Frite em óleo aquecido a 170 °C, virando-os sempre até dourarem. Escorra em papel-toalha e sirva a seguir.

Rendimento: 20 minipastéis ou 7 pastéis médios (neste caso, corte a massa em retângulos de 14 x 20 cm)

Tempo de preparo: 40 minutos

Dica: o recheio é bastante versátil – pode ser utilizado como recheio de panqueca com molho de tomates ou em escondidinhos, coberto com purê de batata.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0