Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Guioza de Cogumelos ao Molho de Cidreira

Guioza de Cogumelos ao Molho de Cidreira

Ingredientes:

Guioza:

  • 2 colheres (sopa) de óleo (30 ml)
  • 2 colheres (sopa) de Ã“leo de Gergelim Kenko (30 ml)
  • 200 g de shitake picado finamente
  • 200 g de Cogumelo Champignon em Conserva Kenko picado finamente
  • 2 dentes de alho picados finamente
  • ½ cenoura ralada
  • ¼ de maço de acelga picado finamente (200 g)
  • 3 colheres (sopa) de Sakura Light (45 ml)
  • 2 colheres (sopa) de Sakê Mirin Kenko (30 ml)
  • 1 maço pequeno de cebolinha finamente picada
  • 1 ovo
  • 20 discos de massa para guioza

Molho de cidreira:

  • 4 folhas de erva-cidreira cortadas
  • ¼ de xícara (chá) de Sakura Light (60 ml)
  • ¼ de xícara (chá) de Vinagre de Arroz Kenko (60 ml)

Preparo:

  1. Guioza:em uma frigideira, aqueça 1 colher (sopa) de óleo e 1 colher (sopa) de Óleo de Gergelim Kenko e refogue o shitake e o Champignon Kenko até dourar. Depois disso, acrescente o alho, a cenoura e a acelga e cozinhe por 5 minutos, até as folhas murcharem. Adicione o Sakura Light, o Sakê Mirin Kenko e cozinhe por mais 5 minutos. Retire do fogo, espere esfriar e misture a cebolinha e o ovo. Reserve na geladeira.
  2. Molho de cidreira: em uma panela, aqueça a erva-cidreira com o Sakura Light e o Vinagre de Arroz Kenko. Desligue o fogo, tampe a panela e deixe em infusão até esfriar¹.
  3. Montagem e finalização: disponha a massa em uma superfície plana e coloque no centro ½ colher (sopa) de recheio (15g)². Passe água nas bordas do disco e feche o guioza, pressionando bem.
  4. Em uma panela de vapor, deixe os guiozas por aproximadamente 5 minutos ou até que fiquem cozidos. Depois, em uma frigideira, aqueça o restante do óleo e do óleo de gergelim e doure a base dos guiozas. Sirva com o molho de cidreira.

Rendimento: 20 unidades

Tempo de preparo: 40 minutos

Dica: caso não tenha uma panela de vapor, cozinhe os guiozas imersos em água antes de fritá-los na frigideira.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0