Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pernil com Farofa Panko

Pernil com Farofa Panko

Ingredientes

Pernil:

  • 8 colheres (sopa) de Shiro Missô (160 g)
  • 2 xícaras (chá) de Sakura Tradicional (500 ml)
  • ½ xícara (chá) de suco de limão (125 ml)
  • 2 cebolas
  • 8 dentes de alho
  • ½ maço de cheiro verde
  • 1 pernil suíno (5 kg)
  • 2 xícaras (chá) de água (500 ml)
  • 2 colheres (sopa) de manteiga sem sal
  • 2 colheres (sopa) de farinha de trigo

Farofa:

  • 200 g de manteiga sem sal
  • 2 bananas da terra fatiadas
  • 1 cebola fatiada
  • 4 alhos picados finamente
  • 400 g de Farinha Panko Kenko
  • 100 g de coco fresco fatiado
  • ½ maço de cheiro verde picado
  • Sal a gosto
  • Pimenta a gosto

Preparo

  1. Pernil: em um liquidificador, bata o Shiro Missô, o Sakura Tradicional, o suco de limão, as cebolas, o alho e o cheiro verde até homogeneizar. Com uma faca, faça furos em todo o pernil, coloque-o em uma panela funda e despeje o tempero para marinar. Com uma concha, use a marinada para banhar o pernil. Deixe descansar na geladeira de um dia para o outro (mínimo de 12 horas).
  2. Retire da geladeira e deixe em temperatura ambiente por 30 minutos. Enquanto isso, aqueça o forno a 180 ºC.
  3. Transfira o pernil para uma assadeira, cubra com papel alumínio e leve ao forno por 3h30. De hora em hora, abra para regar o pernil novamente com a marinada. Retire o papel alumínio, aumente a temperatura para 220 ºC e volte o pernil ao forno por mais 30 minutos para dourar. Retire do forno e deixe descansar por 10 minutos antes de cortar.
  4. Separe 2 xícaras (chá) da marinada (500 ml) que ficou na assadeira e dilua na água. Em uma panela, derreta a manteiga e misture com a farinha de trigo até homogeneizar. Adicione a marinada diluída e cozinhe até que fique mais espesso, com consistência de molho.
  5. Farofa: em uma frigideira, derreta 3 colheres (sopa) de manteiga e doure as bananas. Transfira as bananas para outro recipiente e reserve.
  6. Na mesma frigideira, derreta o restante da manteiga e refogue a cebola e o alho por 5 minutos. Acrescente a Farinha Panko e cozinhe sem parar de mexer até dourar. Desligue o fogo e adicione as bananas que foram douradas, o coco e o cheiro verde. Tempere com sal e pimenta a gosto.

Rendimento: 15 porções

Tempo de preparo: 40 minutos

Dica: calcule 40 minutos de forno para cada quilo de carne.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0