Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Mini Quiches

Mini Quiches

Ingredientes

Massa:

  • 4 xícaras de farinha de trigo
  • 3 colheres (sopa) de Missô Aká
  • 200g de manteiga em temperatura ambiente
  • 1 ovo

Recheio:

  • 1 colher (sopa) de azeite de oliva
  • 200g de shiitake fatiado
  • 3 dentes de alho picado
  • 1 ½ xícara (chá) de requeijão
  • 3 colheres (sopa) de Sakura Tradicional
  • 1 ½ colher (sopa) de amido de milho
  • 1 xícara (chá) de leite
  • 1 caixa (200g) de creme de leite
  • 2 colheres (sopa) de salsinha picada
  • 2 colheres (sopa) de queijo mussarela ralado

Modo de preparo

Massa:

  • Em uma tigela grande, adicione a farinha, o Missô Aká, a manteiga e o ovo e sove até formar uma massa lisa e homogênea. Reserve.

Recheio:

  • Numa panela média aqueça o azeite, refogue o shiitake e o alho em fogo médio por aproximadamente 3 minutos. Coloque o requeijão, o Sakura Tradicional e misture bem.
  •  Dissolva o amido de milho no leite e acrescente essa mistura junto com o creme de leite na preparação do recheio. Mexa até que o creme engrosse e comece a abrir fervura, tempere com a salsinha e reserve.

Quiche

  • Faça um rolo com a massa e, com o auxilio de uma faca, divida em 25 pedaços. Abra a massa e a modele em forminhas de alumínio (7 cm de diâmetro). Com um garfo, faça furinhos na superfície.
  • Despeje o recheio, de preferência frio, e asse em forno médio (180°C) por aproximadamente 15 minutos, ou até que a massa e a superfície fiquem levemente douradas. Sirva em seguida.

Dica: Substitua as mini formas da quiche por uma assadeira redonda de aro removível (26 cm de diâmetro).

Rendimento: 25 mini quiches

Tempo de preparo: 35 minutos

Grau de dificuldade: médio

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0