Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Quiche à Moda Missô

Quiche à Moda Missô

Ingredientes

Massa:

  • 4 xícaras (chá) de farinha de trigo
  • 3 colheres (sopa) de Missô Aká
  • 200g de manteiga
  • 2 xícaras (café) de água

Recheio:

  • 3 colheres (sopa) de azeite de oliva
  • ½ cebola picada
  • 2 dentes de alho triturado
  • 2 vidros de Palmito Açai Picado Kenko
  • 1 xícara (chá) de cheiro verde picado
  • 1 copo (250ml) de requeijão
  • 1 xícara (café) Sakura Tradicional
  • 1 lata de creme de leite
  • 2 colheres (sopa) de farinha de trigo
  • 95ml (meio copo americano) de água
  • 2 colheres (sopa) de queijo ralado tipo parmesão ralado

Modo de preparo

  1. Em uma tigela grande, coloque a farinha, o Missô Aká e a manteiga. Misture até que forme uma farofa. Junte a água aos poucos e sove até formar uma massa lisa e homogênea;
  2. Abra a massa, forre numa assadeira de aro removível (26 cm de diâmetro), com um garfo, faça furinhos na superfície e asse em forno médio (180°C) por aproximadamente 25 minutos, ou até que a massa fique levemente dourada;
  3. Enquanto isso prepare o recheio: numa panela média, aqueça o azeite e refogue a cebola e o alho em fogo alto por aproximadamente 3 minutos ou até que os mesmos fiquem transparentes. Acrescente o Palmito Açai Picado Kenko, o cheiro verde, o requeijão, o Sakura Tradicionale por último o creme de leite;
  4. Dissolva a farinha de trigo em meio copo americano de água, adicione essa mistura na preparação do recheio e mexa até que o creme engrosse e comece a abrir fervura;
  5. Montagem: Despeje o creme sobre a massa levemente dourada, polvilhe o queijo ralado e leve novamente ao forno, até gratinar. Sirva em seguida.

Rendimento: 6 porções

Tempo de preparo: 45 minutos

Grau de dificuldade: médio

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0