Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Fritada de Batata e Barbecue

Fritada de Batata e Barbecue

Ingredientes

  • 2 colheres (sopa) de azeite (30 ml)
  • 2 batatas fatiadas finamente (200 g)
  • ½ cebola em fatias finas (75 g)
  • 2 dentes de alho fatiados finamente
  • ¼ abobrinha em cubos pequenos (100 g)
  • ½ pimentão-vermelho pequeno em tiras (100 g)
  • 100 g de presunto fatiado
  • 4 ovos misturados
  • Sal a gosto
  • 4 colheres (sopa) de Molho Barbecue Kenko (60 ml)
  • 2 colheres (sopa) de queijo parmesão ralado (20 g)

Modo de preparo

  1. Em uma frigideira de inox que possa ser levada ao forno, aqueça o azeite em fogo médio e adicione as batatas.
  2. Quando começarem a dourar levemente, adicione a cebola, o alho, a abobrinha, o pimentão-vermelho e o presunto e refogue até que dourem e fiquem macios.
  3. Adicione os ovos, tempere com sal a gosto e metade do Molho Barbecue Kenko, misture bem.
  4. Retire do fogo, cubra com o parmesão ralado e leve ao forno preaquecido (160oC) por 10 minutos.
  5. Retire do forno e finalize com o restante do molho barbecue.

Rendimento: 2 porções

Tempo de Preparo: 15 minutos

Dicas: Sirva com uma salada de folhas verdes. Outra opção é preparar utilizando uma assadeira: refogue os legumes na frigideira, transfira-os para assadeira ou refratário, cubra com os ovos e siga o preparo conforme indicado. Se preferir fazer todo o preparo na frigideira direto no fogo, tampe-a e utilize o fogo bem baixo, para conseguir cozinhar a fritada por completo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0