Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Bolinho de Camarão

Bolinho de Camarão

Ingredientes

Massa:

  • 2 xícaras (chá) de caldo de frutos do mar ou legumes (500 ml)
  • 500 g de batatas cozidas e amassadas
  • 4 colheres (sopa) de óleo (60 ml)
  • 2 xícaras (chá) de farinha de trigo (300 g)
  • 1 colher (chá) de sal

Recheio:

  • 4 colheres (sopa) de Molho Sweet Chilli  Blue Dragon (60 g)
  • 300 g de camarão pequeno sem casca cozidos
  • 1 tomate sem sementes em cubos pequenos
  • 125 g de requeijão cremoso
  • Cheiro verde, gotas de suco de limão e sal a gosto

Montagem:

  • 1 xícara (chá) de farinha de trigo (150 g)
  • 2 ovos
  • 1 xícara (chá) de Farinha Panko Kenko (150 g)
  • 900 ml de óleo

Modo de Preparo

Massa: aqueça o caldo, a batata cozida e amassada e o óleo e misture até ficar homogêneo. Adicione a farinha e o sal e mexa enquanto cozinha 10 minutos ou até a massa começar a desgrudar da panela. Deixe resfriar em um refratário coberto com filme plástico.

Recheio: misture os ingredientes até obter um creme.

Montagem: pegue 2 colheres (sopa) de massa, faça uma bolinha e abra uma cavidade com os polegares. Coloque 1 colher (sopa) de recheio e feche, juntando as bordas e boleando novamente. Repita o processo e empane os bolinhos, passando-os na farinha de trigo, em seguida no ovo e, por último, na Farinha Panko.

Frite em óleo a 170 °C até dourar, escorra em papel-toalha e sirva acompanhado com o molho.

Rendimento: 30 unidades

Tempo de preparo: 60 minutos

Dica: você pode congelar os bolinhos antes de fritar! Congele-os boleados por 3 horas sem encostar um no outro. Depois, reúna-os em um saco plástico e devolva ao congelador. Na hora de fritar, seque o excesso de umidade e aqueça o óleo a 160 °C para manter casquinha e recheio quentes por igual!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0