Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Picadinho Brasileiro

Picadinho brasileiro

Picadinho Brasileiro

Ingredientes

  • 2 colheres (sopa) de óleo
  • 800 g de carne em cubos (patinho ou coxão mole)
  • 2 dentes de alho picados
  • 4 folhas de louro
  • ½ xícara (chá) de Sakura Tradicional (100 ml)
  • 2 cenouras pequenas descascadas
  • 2 batatas médias descascadas e cortadas em cubos
  • Cheiro-verde picado

Modo de preparo

  1. Aqueça o óleo em fogo alto e refogue os cubos de carne, mexendo para que dourem por igual.
  2. Adicione o alho e o louro e refogue por mais alguns minutos. Quando a carne estiver bem dourada, regue com o Sakura Tradicional e mexe até que esteja com brilho e envolta no molho.
  3. Cubra com 500 ml de água e cozinhe com a panela semitampada por cerca de 30 minutos ou até que, espetando com um garfo, a carne esteja macia.
  4. Adicione então as cenouras e as batatas e cozinhe até que fiquem macias.
  5. Desligue o fogo e finalize com cheiro-verde.

Rendimento: 4 a 6 porções

Tempo de Preparo: 30 minutos

Variação: Diversifique os legumes, acrescentando ervilha, milho verde, mandioquinha, abóbora ou batata-doce. Você também pode usar outros tipos de carne, como músculo ou acém e cortes do dianteiro, variando o tamanho das peças e aumentando o tempo de cozimento. Para um cardápio gourmet, use cubos de carne de porco, cogumelos e ervilhas-tortas em pedaços.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0