Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Arroz para Sushi III

Arroz para Sushi III

INGREDIENTES

  • 2 ½ xícaras (chá) de Arroz Sakura (aproximadamente 500g cru – rende 1kg cozido)
  • 3 ½ xícaras (chá) de água
  • 1 xícara (chá) de Tempero para Sushi Suave Kenko (240ml)
  • 5 colheres (sopa) de açúcar
  • 1 colher (sopa) de sal

PREPARO

  1. Lave o Arroz Sakura por algumas vezes até que a água da lavagem fique transparente. Escorra, coloque em uma panela e acrescente a água. Deixe de molho por 15 minutos.
  1. Após esse período, com a panela tampada cozinhe o arroz em fogo alto. Quando começar a ferver, abaixe o fogo e deixe por aproximadamente 10 minutos, o arroz deverá ficar cozido e a água absorvida.  Aumente o fogo novamente e deixe por mais 1 minuto para “secar” o arroz completamente. Desligue e permaneça com a panela tampada por mais 10 minutos, a fim de descansar e finalizar o cozimento.
  2. Enquanto isso em uma outra panela pequena, coloque o Tempero para Sushi Kenko, o açúcar e o sal. Aqueça em fogo médio e mexa até dissolver o açúcar e o sal. Reserve.
  3. Despeje o arroz em um recipiente grande e raso, e adicione o tempero preparado no arroz ainda quente. Em seguida, misture o arroz com movimentos de baixo para cima e em movimentos de “cortes”, para que o arroz incorpore o tempero e não quebre.
  4. Espere o arroz esfriar para manusear.

Rendimento: 7 porções 

Tempo de preparo: 40 minutos

Grau de dificuldade: Fácil

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0