Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Costelinhas com Chutney de Maçã

Costelinhas com Chutney de Maçã

Ingredientes

Costelinhas:


• 1 kg de costela suína com osso
• 1 cebola em cubos grandes
• 2 folhas de louro
• 4 cravos
• 3 dentes de alho
• ¼ de xícara (chá) de Mostarda Kenko (50 g)
• 1 xícara (chá) de cerveja preta (200 ml)
• Sal a gosto
• 1 colher (chá) de Molho de Pimenta Chipotle Kenko (5 ml)
• Salsinha picada a gosto

Chutney:


• 1 colher (sopa) de manteiga (15 g)
• 2 maçãs descascadas em cubinhos (400 g)
• 1 colher (café) de canela (1 g)
• 1 colher (sopa) de açúcar mascavo (15 g)
• 1 pitada de sal
• ½ colher (sopa) de amido de milho (6 g)
• 2 colheres (chá) de Molho de Pimenta Chipotle Kenko (10 ml)

Modo de Preparo

Costelinhas: coloque em uma panela de pressão a costela, a cebola, o louro, o cravo, o alho, a mostarda, a cerveja, 2 xícaras (chá) de água e sal. Cozinhe por 30 minutos após a panela pegar pressão. Retire a pressão da panela, reserve o caldo e passe as costelas para uma assadeira. Leve ao forno preaquecido (200 °C) por 15 minutos, ou até começar a dourar. Coe o caldo em uma frigideira e deixe ferver por 15 minutos, até que reduza e fique levemente espesso. Desligue o fogo, acrescente o molho de pimenta e pincele as costelas.

Chutney: em uma frigideira, derreta a manteiga em fogo baixo. Acrescente a maçã, a canela, o açúcar, o sal e 1 colher (sopa) de água (15 ml). Cozinhe mexendo de vez em quando. Quando começar a dourar, pingue água aos poucos até as maçãs ficarem macias (cerca de 15 minutos). Dissolva o amido de milho em 1 xícara (chá) de água (200 ml) e despeje na frigideira, mexendo sem parar. Ferva até espessar. Deixe amornar, acrescente o molho de pimenta e misture. Sirva com as costelinhas de porco salpicadas com salsinha.

Rendimento: 4 porções
Tempo de preparo: 60 minutos

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0