Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Lamen Kin

Lamen Kin

Ingredientes

  • 8 ripas de costela suína (800 g)
  • Sal a gosto
  • Pimenta a gosto
  • 1 cebola grande picada grosseiramente (250 g)
  • 4 dentes de alho amassados
  • 1 cenoura grande picada grosseiramente (200 g)
  • ½ gengibre picado grosseiramente (60 g)
  • ½ alho poró picado grosseiramente (60 g)
  • 1 maço de cebolinha
  • 200 g de shimeji branco
  • 2,5 L de água
  • 5 colheres (sopa) de Sakura Kin (75 ml)
  • 4 colheres (sopa) de Sakê Mirin Sakura (60 ml)
  • 4 ovos
  • 400 g de macarrão para lamen
  • 3 colheres (sopa) de óleo (45 ml)

Modo de preparo

  1. Tempere as ripas de costela com sal e pimenta e leve a uma panela com água fervente até cobri-las. Cozinhe por 20 minutos, escumando e descartando as impurezas. Esse processo serve para tirar o excesso de gordura da carne e suavizar o sabor. Reserve.
  2. Em uma panela grande, disponha os vegetais e metade do shimeji. Junte a costelinha, cubra com a água e misture o Sakura Kin e o Sakê Mirin Sakura. Cozinhe em fogo médio até que a carne esteja macia, por cerca de 2 horas.
  3. Depois disso, coe o caldo e reserve junto com a carne.
  4. Coloque os ovos em uma panela média, cubra com água e leve ao fogo médio. Ao começar a ferver, deixe por mais 5 minutos. Descasque e reserve.
  5. Em uma frigideira em fogo médio, aqueça o óleo e doure o restante do shimeji e da cebolinha, reserve.
  6. Em uma panela com água fervente, cozinhe o macarrão de acordo com as instruções da embalagem.
  7. Para a finalização, despeje 1 ½ concha de caldo fervente em uma tigela, adicione o macarrão e disponha duas ripas de costelinha, um ovo cortado pela metade, shimeji e cebolinha. Sirva.

Variação: use cogumelos variados no lugar da carne para fazer um lamen vegetariano.

Rendimento: 4 porções

Tempo de Preparo: 35 minutos

Dica: cozinhe o ovo por mais 8 minutos após a fervura caso deseje a gema mais cozida. Se preferir, finalize o lamen com mais Sakura Kin.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0