Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Sopa de Abóbora e Missô

Sopa de Abóbora e Missô

Ingredientes

  • 3 colheres (sopa) de azeite (45 ml)
  • 1 cebola picada grosseiramente (200 g)
  • 2 dentes de alho picados
  • 500 g de abóbora cabotiá, sem casca, em cubos médios
  • 1 litro de água
  • 5 colheres (sopa) de Missô Shiro (100 g)
  • 1 alho-poró fatiado finamente (120 g)
  • Óleo de Gergelim Kenko a gosto
  • Gergelim Tostado Preto e Branco Kenko a gosto

Modo de preparo

  1. Em uma panela em fogo médio, aqueça 2 colheres (sopa) de azeite e refogue a cebola até ficar transparente. Adicione o alho, a abóbora e ¼ da quantidade de alho poró. Deixe cozinhar por mais 5 minutos até os ingredientes ficarem levemente dourados. Coloque a água e o Missô Shiro e cozinhe até que a abóbora fique bem macia, por cerca de 20 minutos.
  2. Desligue o fogo e leve a mistura ao liquidificador. Bata até adquirir uma consistência homogênea e cremosa. Volte à panela e cozinhe por mais 5 minutos para apurar. Reserve.
  3. Em uma frigideira em fogo médio, aqueça o restante do azeite e refogue o alho-poró até ficar levemente dourado. Reserve.
  4. Sirva a sopa e finalize com o alho poró, umas gotas de Ã“leo de Gergelim Kenko e um pouco de Gergelim Tostado Kenko.

Rendimento: 4 porções

Variação: use cenoura no lugar da abóbora e adicione cubos de carne ou macarrão à sopa. Use essa proporção em variações: 5 colheres de Missô para ½ kg de legumes ou tubérculos – mandioca, cenoura e mandioquinha – e 1 litro de água.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0