Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Lombo Recheado com Farofa

Lombo Recheado com Farofa

Ingredientes

Tempero:

  • 1 kg de lombo
  • 1 limão espremido
  • ½ xícara (chá) de Sakura Tradicional
  • 4 colheres (sopa) de Sake Mirim Kenko
  • 1 folha de louro
  • 3 colheres (sopa) de salsinha picada

Farofa:

  • 2 colheres (sopa) de manteiga
  • 300 g de paio em cubos
  • 2 colheres (sopa) de bacon picado
  • ½ cebola picada
  • 3 dentes de alho picados
  • 1 xícara (chá) de uvas passas picadas
  • 2 colheres (sopa) de Sakura Tradicional
  • 2 ovos cozidos picados
  • 2 xícaras (chá) de farinha de milho
  • ½ xícara (chá) de farinha de mandioca
  • ½ xícara (chá) de salsinha picada
  • Barbante para amarrar o lombo

Modo de preparo

  1. Abra o lombo, tempere com todos os ingredientes do tempero e deixe marinar na geladeira por no mínimo 2 horas.
  2. Enquanto isso em uma panela média aqueça a manteiga em fogo alto, acrescente o paio e o bacon e mexa por aproximadamente 5 minutos ou até dourar.
  3. Adicione a cebola picada, o alho, as uvas passas e o Sakura Tradicional. Junte os ovos, as farinhas de milho e mandioca e decore com a salsinha.
  4. Recheie o lombo com a farofa enrole e passe o barbante até ficar bem firme.
  5. Disponha o lombo em uma assadeira, cubra com papel alumínio e leve ao forno pré aquecido (180°C) por aproximadamente 1 hora ou até dourar por fora e cozinhar por dentro. Fatie e sirva em seguida acompanhando a farofa que sobrou.

Tempo de Preparo: 2 horas para marinar + 30 minutos + 1 hora no forno

Rendimento: 8 pessoas

Grau de Dificuldade: Fácil

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0