Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Trio de Entradas

Trio de Entradas

Ingredientes

Molho:

  • 2 colheres (sopa) de Sakura Premium (30 ml)
  • 1 colher (sopa) de Sake Mirin Kenko (15 ml)
  • 2 colheres (chá) de Vinagre de Arroz Kenko (10 ml)
  • 1 colher (sopa) de mel (15 ml)

Pão Sírio, Muçarela de Búfala e Presunto Cru:

  • 1 pão sírio grande
  • 1 colher (sopa) de azeite (15 ml)
  • Sal a gosto
  • 100 g de muçarela de búfala do tipo bola cortadas ao meio
  • 80 g de presunto cru (8 fatias)

Figos com Espinafre:

  • 4 figos frescos cortados ao meio
  • ½ maço de espinafre limpo
  • 100 g de nozes picadas

Agrião com Damasco:

  • 150 g de damascos cortados em cubos pequenos
  • ½ maço de agrião desfolhado e limpo

Modo de preparo

  1. Molho: misture todos os ingredientes e guarde-o na geladeira.
  2. Pão Sírio, Muçarela de Búfala e Presunto Cru: corte o pão sírio em 8 partes iguais, disponha em um refratário, regue com azeite, tempere com sal e leve ao forno pré-aquecido (180oC), até que fiquem dourados (cerca de 7 minutos). Reserve. Disponha as torradas de pão sírio nos pratos e coloque a muçarela de búfala e o presunto cru por cima.
  3. Figos com Espinafre: em uma grelha no fogo médio, disponha os figos e cozinhe até que fiquem ligeiramente dourados. Reserve. Em uma frigideira no fogo baixo, adicione o espinafre e 1 colher (sopa) de água e cozinhe por 1 minuto. Distribua nos pratos os figos grelhados com o espinafre e as nozes.
  4. Agrião com Damasco: disponha nos pratos os cubos de damasco e cubra com o agrião.
  5. Finalização: tempere o trio com o molho e sirva.

Rendimento: 4 porções

Tempo de Preparo: 15 minutos

Variação: para um prato com menor custo, substitua o figo por ameixa, a muçarela de búfala por queijo minas frescal e o presunto cru por copa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0