Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Lombo Suíno com Legumes Grelhados

Lombo Suíno com Legumes Grelhados

Ingredientes


Carne:

  • 1,5 kg de lombo suíno
  • 1 cebola cortada grosseiramente (150 g)
  • 1 cenoura cortada grosseiramente (150 g)
  • ½ gengibre cortado grosseiramente (50 g)
  • 4 dentes de alho amassados
  • 1 folha de louro
  • ¾ xícara (chá) de Sakura Tradicional (190 ml)
  • 2 xícaras (chá) de água (500 ml)



Finalização:

  • 4 colheres (sopa) de manteiga sem sal (60 g)
  • 2 colheres (sopa) de farinha de trigo peneirada (20 g)
  • 2 xícaras (chá) de água (500 ml)
  • 1 cebola em gomos (200 g)
  • 1 talo de alho-poró cortado em partes de 4 cm e ao meio (200 g)
  • 1 cenoura cortada em palitos de 4 cm (150 g)
  • ½ abacaxi cortado em meia-lua (250 g)

Modo de preparo

  1. Carne: disponha o lombo em um refratário e adicione a cebola, a cenoura, o gengibre, o alho e o louro, regue com o Sakura Tradicional e a água. Misture e leve à geladeira por 2 horas.
  2. Transfira tudo para uma panela de pressão e cozinhe em fogo médio por 20 minutos depois de pegar pressão. Desligue o fogo, espere esfriar, coe o líquido e reserve na geladeira com a carne até o dia seguinte.
  3. Finalização: no dia seguinte, retire a carne do líquido, fatie e disponha em um refratário. Reserve.
  4. Em uma panela no fogo baixo, derreta metade da manteiga e adicione a farinha, cozinhe até que fique homogêneo. Adicione o líquido da carne e a água e cozinhe até que fique com consistência de molho.
  5. Acrescente o lombo fatiado ao molho, cozinhe por mais 5 minutos e reserve.
  6. Em uma frigideira em fogo médio, derreta o restante da manteiga e adicione a cebola, o alho-poró e a cenoura. Refogue até que fiquem macios, adicione o abacaxi, cozinhe por mais 1 minuto e reserve.
  7. Sirva o lombo com os legumes salteados.

Rendimento: 6 porções

Tempo de Preparo: 30 minutos

Dica: A carne pode ser finalizada no momento que sai da panela de pressão. Porém, iniciar a receita um dia antes, deixando-a no molho de cocção, deixa a carne mais suculenta e macia.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0