Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Mirin ou Seco? Dicas para cozinhar com sakê

Mirin ou Seco? Dicas para cozinhar com sakê

O tempero japonês da Kenko que amacia carnes, dá brilho, sabor e transforma a comida

Com certeza você já conhece o saquê, a bebida alcoólica japonesa feita de arroz fermentado. Agora tá na hora de aprender a usar a versão culinária: o Sakê Kenko!

Famosa pelo umami, ela tem menos álcool do que a bebida e é mais adocicada, perfeita para dar sabor e deixar a sua comida macia e brilhante, com aquele aspecto caramelizado.

A nova formulação do Sakê Licoroso Mirin

Resolvemos dar um up nesse produto que já é figura cativa da família Kenko para conquistar de vez o seu paladar!

A vantagem da versão mirin é que ela é mais adocicada, criando um equilíbrio com o sal da comida e dando um sabor agridoce ao prato. Além disso, o açúcar também vai auxiliar na caramelização dos alimentos, deixando eles com aquele brilho de dar água na boca.
 

E com a reformulação, nós reduzimos o teor alcóolico do Sakê Mirin e, por isso, seu  sabor mais leve de álcool combina com receitas de molhos, caldos, no arroz e em vegetais salteados, nas quais a cocção é mais rápida.


Conheça o lançamento Sakê Seco

Essa é a novidade perfeita para testar o tempero no preparo de carnes!

Por ter menos açúcar do que o mirin, o Sake Seco Kenko é melhor aplicado em cocções longas ou marinadas ao invés de preparos com objetivo de caramelizar. Você pode complementar o sabor de ingredientes como shoyu, alho, missô e gengibre na sua marinada e ainda aproveitar o teor alcóolico para fazer carnes ficarem mais macias e neutralizar o odor dos peixes.





No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0