Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Cookies de Missô com Gergelim

Cookies de Missô com Gergelim

Materiais

Batedeira com raquete, papel-manteiga ou tapete de silicone,
assadeiras grandes, grade de descanso.

Ingredientes

· 1 tablete de manteiga sem sal (200 g)
· 1 e 1/3 de xícara (chá) de açúcar mascavo (180 g)
· 1/3 de xícara (chá) de açúcar refinado (70 g)
· 4 colheres (sopa) de Missô Shiro (80 g)
· 2 ovos
· 2 e 2/3 de xícara (chá) de farinha de trigo (350 g)
· 1 colher (chá) de fermento químico
· 4 colheres (sopa) de Gergelim Preto Kenko (30 g)
· 1 xícara (chá) de gotas de chocolate branco (200 g)

Preparo

Na batedeira, adicione a manteiga, os dois tipos de açúcar (mascavo e refinado) e o Missô Shiro.Bata por 2 minutos.

Adicione os ovos, um de cada vez, e, então, a farinha de trigo peneirada e o fermento. Bata até obter uma massa homogênea. Depois, acrescente o Gergelim Preto Kenko e as gotas de chocolate branco.


Transfira a massa para uma tigela e leve à geladeira por 20 minutos. Divida os cookies com um boleador de sorvetes, fazendo bolinhas de 45 g cada uma, e disponha-os sobre assadeira forrada com papel-manteiga ou tapete de silicone, deixando espaço de, pelo menos, 3 dedos entre as bolinhas. Asse em forno preaquecido a 160°C por 8 minutos.

Rendimento: 16 cookies.

Tempo de preparo: 30 minutos.

Dica: a massa dos cookies pode ser congelada antes de assar, já porcionada em bolinhas. Dessa forma, torna-se uma sobremesa rápida e conveniente. Quando congelados, os cookies assam a 160°C por 12 minutos.

Variação: Você pode substituir o chocolate branco por chocolate ao leite.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0