Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Arroz Caldoso de Frutos do Mar

Arroz Caldoso de Frutos do Mar

Ingredientes

  • 200 g de camarão grande com casca
  • 2 colheres (sopa) de óleo (30 ml)
  • 2 colheres (sopa) de manteiga (30 g)
  • 1 cebola picada (200 g)
  • 4 dentes de alho picados
  • ½ unidade de alho-poró picado (100 g)
  • 1 cenoura pequena picada (100 g)
  • 1 folha de louro
  • 1 ramo pequeno de tomilho
  • 1 xícara (chá) de Sakê Mirin Kenko (250 ml)
  • 8 xícaras (chá) de água (2 L)
  • 3 colheres (sopa) de Missô Aká (45 g)
  • 1 xícara (chá) de Arroz Koshihikari Sakura lavado (220 g)
  • 150 g de lula limpa cortada em anéis
  • 1 maço pequeno de salsinha picada finamente
  • Suco de 2 limões sicilianos

Preparo

  1. Limpe os camarões, reservando as cascas, e corte-os em cubos médios.
  2. Em uma panela, aqueça o óleo e a manteiga e doure as cascas previamente lavadas. Depois, junte os legumes e refogue por 10 minutos. Despeje o Sakê Mirin Kenko, mexa bem para diluir o dourado do fundo da panela e adicione a água. Deixe cozinhar em fogo baixo por 30 minutos, coe o líquido e misture o Missô Aká.
  3. Em uma frigideira funda, adicione o líquido coado e cozinhe o Arroz Sakura até ficar ligeiramente macio (cerca de 10 minutos). Acrescente a lula e os camarões¹ e cozinhe até que o líquido evapore parcialmente e o arroz fique com um pouco de caldo (5 minutos). Então, desligue o fogo e finalize com a salsinha picada. Sirva com suco de limão espremido por cima.

Rendimento: 6 porções

Tempo de preparo: 20 minutos

Dica: Para o preparo do camarão empanado, separe 300 g de camarão e empane-os com ½ xícara (chá) de farinha de trigo, depois passe por 1 ovo batido e por fim empane-os novamente em 1 xícara (chá) de Farinha Panko Kenko. Frite por imersão em óleo quente.

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0