Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Medalhão de Filé-Mignon com Cebola Caramelizada e Molho Karê

Medalhão de Filé-Mignon com Cebola Caramelizada e Molho Karê

Ingredientes

  • 3 colheres (sopa) de óleo (45 ml)
  • 2 cebolas fatiadas (400 g)
  • 6 medalhões de filé-mignon, com 3 cm de altura (600 g)
  • 4 colheres (sopa) de açúcar mascavo (60 g)
  • 4 colheres (sopa) de Sakura Tradicional (60 ml)
  • 1 garrafinha de leite de coco (200 ml)
  • ½ tablete de Vermont Curry House Foods (115 g)
  • 2 xícaras (chá) de água (500 ml)

Modo de preparo

  1. Em uma frigideira, em fogo baixo, adicione metade do óleo e refogue a cebola até que ela caramelize. Reserve.
  2. Sele o filé-mignon no restante do óleo, dourando os dois lados, e reserve.
  3. Na mesma frigideira, adicione o açúcar, o Sakura Tradicional, o leite de coco e o Vermont Curry House Foods. Misture e adicione a água aos poucos até que todo o karê seja dissolvido. Volte a cebola e a carne para a panela, e deixe cozinhar por aproximadamente 15 minutos.
  4. Sirva acompanhado de gohan (arroz japonês cozido).

Tempo de preparo: 40 minutos

Rendimento: 3 porções

Dicas:

  • Para essa receita, usamos o Vermont Curry House Foods Hot. Se quiser variar a picância, você pode usar a versão Mild ou Hot.
  • Para ajustar o ponto da carne: cozinhe por 20 minutos se preferir a carne ao ponto e por 25 minutos que a quiser bem passada, sempre adicionando mais água para melhorar a fluidez do molho.
  • Para o preparo do gohan: coloque 1 xícara (chá) Arroz para culinária oriental Sakura em uma tigela, lave duas a três vezes, escorra e transfira para uma panela. Acrescente 1 1/2 xícara (chá) de água e cozinhe em fogo médio até a água secar. Tampe a panela, diminua o fogo e cozinhe por mais 1 minuto. Desligue o fogo e deixe descansar por ao menos 10 minutos antes de servir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0