Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Arroz com Kimchi e Salmão

Arroz com Kimchi e Salmão

Ingredientes

Salmão ao coco:

  • ¼ de xícara (chá) de óleo de coco (60 g)
  • ¼ de xícara (chá) de açúcar de coco (40 g)
  • ¼ de xícara (chá) de mel (80 g)
  • 1 kg de filé de salmão
  • Sal a gosto

Creme fouettée:

  • 1 xícara (chá) de creme de leite fresco (250 ml)
  • Suco de 1 limão
  • Sal a gosto

Arroz de kimchi:

  • 2 colheres (sopa) de óleo (30 ml)
  • 2 colheres (sopa) de Óleo de Gergelim Kenko (30 ml)
  • ½ cebola fatiada (100 g)
  • 4 dentes de alho picados
  • ½ cenoura ralada (100 g)
  • 1 colher (chá) de Gengibre em Conserva Kenko picado (5 g)
  • 200 g de kimchi (conserva picante de acelga)
  • 4 ½ xícaras (chá) de Arroz Koshihikari Sakura cozido (600 g)¹
  • 2 colheres (sopa) de Sakura Tradicional (30 ml)
  • 2 colheres (café) de gochujang (4 g)
  • 2 colheres (sopa) de Gergelim Tostado Preto Kenko (15 g)

2 folhas de Yaki Sushi Nori Kenko fatiada

Preparo

  1. Salmão ao coco: em uma panela, misture o óleo de coco, o açúcar de coco e o mel, cozinhe em fogo médio até o açúcar derreter e deixe esfriar. Corte o filé de salmão em 6 pedaços e passe a mistura em toda a superfície deles. Reserve na geladeira por pelo menos 1 hora. Disponha os filés em uma assadeira, tempere com sal e asse em forno preaquecido (180 oC) por 10 minutos.
  2. Creme fouettéeem uma batedeira com o globo, bata o creme de leite fresco até ficar aerado e cremoso, retire e tempere com suco de limão e sal. Reserve na geladeira.
  3. Arroz de kimchiem uma frigideira, aqueça o óleo e o Ã“leo de Gergelim Kenko. Adicione a cebola, o alho, a cenoura, o gengibre, o kimchi e refogue até os legumes amolecerem (5 minutos). Depois disso, acrescente o Arroz Sakura, o Sakura Tradicional, o gochujang e cozinhe por mais 5 minutos, até todos os ingredientes se misturarem. Desligue o fogo e reserve.
  4. Finalização: sirva o arroz frito, coloque sobre ele um filé de salmão e uma colher de creme fouettée e finalize com o Gergelim Tostado Preto Kenko e o Yaki Sushi Nori



    Kenko por cima.

Rendimento: 6 porções

Tempo de preparo: 30 minutos

No Comments

Post A Comment


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0