Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Curry Lámen

Curry Lámen

Ingredientes

  • 2 colheres (sopa) de óleo (30 ml)
  • 2 acelgas chinesas cortadas ao meio, na vertical
  • 4 ovos
  • 7 xícaras (chá) de caldo de legumes (1,750 l)
  • 3 colheres (sopa) de Misso Shiro (45 g)
  • ½ tablete de Vermont Curry House Foods (115 g)
  • 4 bistecas suínas (600 g)
  • Sal a gosto
  • 300 g de macarrão para lámen
  • ½ maço de cebolinha fatiada finamente
  • 1 unidade de Alga Yaki Sushi Nori cortada em 4 partes

Modo de preparo

Aqueça uma frigideira com metade do óleo e toste as acelgas dos dois lados, reserve.

Coloque os ovos para cozinhar em água fervente, conte 6 minutos, retire, passe-os por água fria, descasque e reserve-os.

Em uma panela, adicione o caldo de legumes e leve à fervura. Quando ferver, dissolva o missô no caldo. Desligue o fogo, quebre o Vermont Curry em pequenos pedaços e adicione na panela, mexa até que o caldo esteja uniforme.

Volte ao fogo e cozinhe por 5 minutos, mexendo sempre. Reserve.

Tempere as bistecas com sal a gosto. Em uma grelha, adicione o restante do óleo e grelhe as bistecas. Reserve.

Cozinhe o macarrão seguindo as instruções da embalagem e escorra bem.

Divida-o em 4 tigelas e despeje o caldo de curry.

Adicione a acelga, o ovo cozido cortado ao meio, a bisteca e a cebolinha fatiada.

Sirva com um pedaço de alga nori ao lado como decoração.

Rendimento: 4 porções

Tempo de Preparo: 35 minutos

Variação: Substitua a acelga chinesa por espinafre.

Dicas:

  • Para essa receita, usamos o Vermont Curry House Foods Hot. Se quiser variar a picância, você pode usar a versão Mild ou Med. Hot.
  • Para fazer um caldo de legumes, ferva 2 litros de água com 1 cebola, 2 talos de salsão, 1 cenoura, 1 dente de alho, 1 talo de alho-poró, 1 ramo de alecrim e uma pitada de sal grosso. Deixe ferver até o líquido reduzir pela metade. Coe antes de utilizar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.


Warning: Version warning: Imagick was compiled against ImageMagick version 1692 but version 1693 is loaded. Imagick will run but may behave surprisingly in Unknown on line 0